Hotel Haarlem - Ontdek Hotel STAATS

Onze sfeervolle hotelkamers

Het interieur van de kamers is een unieke combinatie van modern en vintage en biedt rijk gedecoreerde luxe met een speelse knipoog en af en toe een rafelrandje. Een fabelachtige omgeving die verwondert en uitnodigt om te relaxen, genietend van het luxe sanitair en de comfortabele bedden omringd door bijzondere details in een verrassend decor.

KIES JOUW KAMERTYPE

Waarom rechtstreeks boeken?

Nu je toch op onze website bent boek je je verblijf uiteraard rechtstreeks. Beter voor ons en ook beter voor jou:

 • Gasten die rechtstreeks boeken ontvangen €8 korting op ontbijt. De promocode: BREAKFASTDEAL@STAATS is bij reserveren al automatisch ingevuld. Om aanspraak te maken op deze mooie korting moet ontbijt direct bij reservering worden geboekt. 
 • Onze online prijzen zijn overal gelijk, met de ontbijtkorting ben je rechtsreeks altijd beter af.
 • Rechtstreekse boekers hebben betere annuleringsvoorwaarden ten opzichte van de condities van Boekingssites. Je krijgt bij het Fully Flex tarief maar liefst een dag langer de tijd om je reservering kosteloos te annuleren. 
 • Terugkerende rechtstreekse boekers worden herkend in ons systeem, zo kunnen we je extra hartelijk welkom heten en af en toe een extraatje geven.
 • Boek rechtstreeks en laat je adviseren door onze hotelmedewerkers. Ze helpen je graag bij het maken van je reservering, bieden advies over kamerkeuze, activiteiten in de stad, parkeermogelijkheden of noem maar op wat je allemaal zou willen weten. Ook voor een last minute hotel in Haarlem kun je bij ons terecht.

STAATS met de S van Service

Of je nu voor zaken bij ons verblijft, met het gezin komt, of iets romantisch bij ons te vieren hebt, een verblijf bij STAATS moet een (klein) feestje zijn. Wij vinden het bijzonder belangrijk dat onze gasten echt genieten van hun verblijf. Service is onze standaard.

 

lees hier over de service van STAATS

Handig om te weten

 • Boutiquehotel STAATS is 365 dagen per jaar geopend.
 • De Front Office is van 07.00 tot 23.00 uur bemand. Ook gedurende de nacht is er iemand van het team aanwezig. We hanteren 's nachts een speciaal nachtummer dat gebeld kan worden als er iets aan de hand is dat niet tot de volgende dag kan wachten.
 • Kamers zijn vanaf 15.00 uur gegarandeerd gereed. WIl je eerder komen? Tegen toeslag zorgen we dat de kamer gegarandeerd eerder klaar is.
 • Checkout is om 11.00 uur. Liever langer blijven? Dat kan tegen een kleine toeslag.
 • Ontbijt is op werkdagen van 07.30 tot 10.30 uur, weekend en feestdagen van 08.00 tot 10.30 uur.
 • Kamers kunnen op basis van fully-flexibel voorwaarden geboekt worden, dan zijn ze tot 48 uur voor de aankomstdatum nog kosteloos te annuleren of te wijzigen.
 • De zogenoemde best-price is doorgaans het non-refundable tarief. Consequentie is wel dat annuleren of wijzigen van een non-refundable boeking niet mogelijk is. En dan is de gehele reserveringswaarde verschuldigd, zonder recht op restitutie of verplaatsen. 
  Veranderingen in maatregelen aangaande de Covid-richtlijnen of een covid besmetting zijn bij dit speciale tarief geen geldige reden voor restitutie of kosteloos wijzigen. Wel kan een ander in je plaats komen als je verhinderd bent.
 • Voor groepsreserveringen worden afwijkende prijsafspraken gemaakt.

Onze voorwaarden en huisregels

 

Kids welkom!

We zien bij Boutiquehotel STAATS een divers publiek en zo ontvangen we ook graag kinderen van alle leeftijden.

Onze Suites en Junior Suites zijn bij uitstek geschikt als familiekamers. Voor kids tot twaalf jaar geldt een gereduceerd tarief voor een extra bed op de kamer en voor ontbijt. In de living room staan spelletjes voor de kinderen en in de meeting room kan getafeltennist worden als de ruimte niet voor zijn oorspronkelijke functie in gebruik is. De scharrelende kippen in de achtertuin, vinden kinderen ook vaak leuk.

Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat stuntsteppen in de gang niet meer kan nu deze ingericht is met meubilair en planten. Laat de kids vooral op ontdekkingstocht gaan door het hotel, kunnen ze de hinkelbaan vinden?

Haarlem is een heerlijke stad voor kinderen van alle leeftijden. We adviseren graag over geschikte uitstapjes.

Iedereen Welkom

Boutiquehotel Staats staat open voor iedereen.
Onze kamers zijn alle verschillend en dat zijn jullie ook. Zonder mensen van verschillende culturen, achtergronden en geslachten zouden we niet bestaan.
We houden van mensen, ongeacht je geslacht, seksualiteit, huidskleur of wie je bent. Wat je anders maakt, maakt je mooi.
Bij Staats zijn we elke dag in contact met mensen en bedrijven van over de hele wereld. We streven ernaar om iedereen welkom en op zijn gemak te laten voelen, of je nu een gast, werknemer of zaken relatie bent.
De verbinding met mensen en organisaties met dezelfde visie is voor ons belangrijk, samen zijn we beter.

Omgeving van Boutiquehotel Staats

Ontdek Haarlem & Omgeving

De ligging van Haarlem is ronduit ideaal met Amsterdam en Schiphol op nog geen 20 minuten afstand en de duinen en het strand als achtertuin. Vanuit Haarlem kun je genieten van het schitterende Nationaal Park Zuid-Kennemerland, fraaie buitenplaatsen, strand, zee en recreatiegebied Spaarnwoude. En dat niet alleen. Ook de kleurrijke Bollenstreek en de Keukenhof liggen om de hoek, perfect voor een weekendje Haarlem.

Bekijk hier de bezienswaardigheden

Babymoon bij Staats

Op zoek naar leuke bestemming voor je babymoon? Kom naar Hotel STAATS

Wat is precies een babymoon?
Nog even alle aandacht voor elkaar nemen voordat de kleine komt, op een plek waar je in alle rust kunt genieten en waar rekening wordt gehouden met de specifieke wensen die bij (hoog)zwanger zijn kunnen horen. Dat is een babymoon.

Bij Boutiquehotel Staats verblijf je luxe en comfortabel tijdens je babymoon
Of je babymoon zich beperkt tot ‘een weekendje weg in Haarlem’ of dat je er een wat langer verblijf van maakt, een echte vakantie dus, bij Staats kun je ontspannen samen genieten van je Babymoon.

Bekijk babymoon in Nederland bij Staats

No Room For Sex Trafficking

Hotel Staats streeft na om een comfortabale veilige plek voor iedereen te zijn. In dat kader zijn onze Front Office medewerkers opgeleid om sex trafficking en eventuele uitbuiting te herkennen en te rapporteren naar de aangewezen instanties.